Kinderen zijn vliegensvlug en als het dan misgaat, dan wilt u de juiste Eerste Hulp kunnen verlenen. Of misschien werkt u op een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of bent u gastouder. Ook dan is het belangrijk dat u weet welke hulp u kunt verlenen. Daarom bieden wij een cursus Kinder EHBO; Eerste Hulp Aan Kinderen (EHAK) aan.

 

Dit leert u tijdens de Kinder EHBO opleiding

Tijdens de cursus leert u hulp verlenen aan kinderen en krijgt u inzicht in de gevaren die kinderen bedreigen en hoe u deze kunt voorkomen. De cursus is een combinatie van theorie en praktijk en geeft vertrouwen om ook hulp te bieden aan baby’s en kinderen, dit vraagt toch net een andere aanpak dan bij volwassenen.

 

U leert te reanimeren bij baby’s en kinderen. Ook de meest voorkomende letsels en ziektes bij kinderen worden behandeld. Bent u in het bezit van een geldig EHBO diploma dan duurt de cursus 2 avonden, heeft u nog geen EHBO diploma dan duurt de cursus 4 avonden. De cursus wordt gegeven volgens de eindtermen van het Oranje Kruis en wordt afgesloten met een toets. Bent u in het bezit van een EHBO diploma dan krijgt u na het volbrengen van het examen een aantekening van deze cursus op uw diploma.

Partners