Wij verzorgen regelmatig een Basis EHBO cursus voor volwassenen vanaf 16 jaar. Deze cursussen worden verzorgd door onze gediplomeerde docenten van Het Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad. De EHBO cursus bestaat uit 10 lesavonden en wordt gegeven volgens de nieuwste druk van het Oranje Kruis boekje. Naast een stukje noodzakelijke theorie (wat overigens heel goed te doen is) wordt in de EHBO cursus veel aandacht gegeven aan praktijksituaties. Met en bij elkaar wordt geoefend in bijvoorbeeld het alarmeren van de hulpdiensten, het vaststellen van breuken of kneuzingen, hoe een wond te verbinden en nog veel meer.

En uiteraard heel belangrijk; het reanimeren en de werking van de A.E.D. Aan het eind van iedere EHBO cursus is er de mogelijkheid om deel te nemen aan het formele examen.

 

Basis EHBO diploma

Na het behalen van het Basis EHBO diploma mag u uzelf gediplomeerd EHBO’er noemen en bent u in staat om eerste hulp te bieden bij ongelukken. De kosten van de opleiding zijn € 175,00. Dat is inclusief de opleiding voor de reanimatie en A.E.D., het eerste hulpboekje en het examen met diploma. Het diploma blijft twee jaar geldig, mits voldoende herhalingslessen worden gevolgd. De kosten voor de cursus worden vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door uw ziektekostenverzekeraar

Partners