De vereniging EHBO Deventer Colmschate is gecertificeerd om reanimatie cursussen te verzorgen welke voldoen aan de eisen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Deze raad heeft richtlijnen uitgevaardigd t.a.v. reanimatie voor hulpverleners. U kunt op de NRR site deze richtlijnen vinden. Bovendien is EHBO vereniging Colmschate reanimatie partner van de Hartstichting, een extra waarborg voor de kwaliteit.

Tijdens de reanimatie cursussen leert u reanimeren en een AED bedienen.

U weet daarna hoe je moet handelen bij een hartstilstand.

Wij verzorgen reanimatie cursussen in Wijkcentrum “De Fontein” of op locatie. U krijgt les van een erkend instructeur van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Voor bedrijven kunnen wij ook op locatie de cursus verzorgen.

 

Wat leert u bij een reanimatie cursus?

In de basiscursus van ongeveer 3 uur komt aan bod:

  • hoe u een hartstilstand kunt herkennen en wat u dan als eerste doet
  • hoe u moet reanimeren en in welk tempo
  • hoe u een AED aansluit en bedient
  • wat u moet doen bij een verslikking

Samen met andere cursisten oefent u alle reanimatie stappen op oefenpoppen en maakt u gebruik van een oefen-AED. Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat.

 

Aanmelden reanimatiecursus

EHBO Vereniging Deventer Colmschate organiseert regelmatig nieuwe reanimatie cursussen in groepen van maximaal 6 personen. Informeer wanneer de volgende cursus start

 

Wat kost een reanimatiecursus?

De reanimatie cursus kost circa € 30,00 per persoon. Belangrijk om te weten: diverse zorgverzekeraars vergoeden een reanimatie cursus via de aanvullende verzekering. Check dit bij uw verzekering. Meestal vind u deze vergoeding onder het kopje ‘preventieve zorg’ of ‘preventieve cursus’.

 

Wie mag reanimatiecursussen volgen?

Er zijn geen toelatingseisen voor het volgen van een reanimatie cursus. Het is wel belangrijk dat u voldoende uithoudingsvermogen hebt, omdat reanimeren inspannend is. Reanimeren is niet moeilijk. Iedereen vanaf 14 jaar kan het leren en is hier lichamelijk en mentaal toe in staat.

 

Elk jaar een herhalingscursus

Het is belangrijk elk jaar een herhalingscursus reanimatie te volgen, om alle vaardigheden weer eens goed te oefenen. Door herhalingslessen te volgen, blijft de kennis op peil en gaan de handelingen in een noodsituatie als vanzelf. Een herhalingscursus duurt ongeveer 2,5 uur.

 

Kunt u al reanimeren? Meldt u aan als burgerhulpverlener 

Als u een reanimatiediploma hebt, is het belangrijk om de vaardigheden bij te houden. Dit kan door jaarlijks een herhalingsles te volgen. Nog belangrijker: zet uw vaardigheden actief in als burgerhulpverlener. Via een berichtje op uw mobiel kunt u een leven redden in uw buurt. Het is mooi en waardevol werk.

Partners