Drank en Drugs, steeds vaker krijgen EHBO’ers, evenementenbeveiligers en horecapersoneel te maken met overmatig gebruik van drank en drugs. Niet alleen tijdens evenementen maar ook steeds vaker in het uitgaansleven en in de directe omgeving.

De cursus EHBO drank en drugs (EHBDD) behandeld specifieke onderwerpen speciaal bedoeld voor doelgroepen als de horeca & evenementen medewerkers. Tijdens deze speciale EHBO cursus gaan wij in op onderwerpen als overmatig drankgebruik en het gebruik van stimulerende, hallucinerende en verdovende middelen.

 

Onderwerpen

Onderwerpen welke tijdens deze EHBO cursus worden behandeld zijn onder andere; Basiskennis eerste hulp, reanimatie, AED, ademhaling, pijn op de borst, hartritmestoornissen, aanhoudende bewusteloosheid, ernstige oververhitting, ernstige onderkoeling, allergische reacties, gestoorde werkelijkheidsbeleving, herkenning van een overdosis, stimulerende middelen, verdovende middelen en hallucinerende middelen. Daarnaast is er de mogelijkheid tot het toevoegen van specifieke onderwerpen en maatwerk. Tijdens de cursus wordt er uitgebreid gewerkt met de inzet van een LOTUS slachtoffer en maakt iedereen, door het gebruik van speciale brillen, kennis met de invloed van drank en drugs op je oriëntatievermogen.

De cursus duurt circa 9 uur en kost inclusief lesboek en certificaat € 99,00 per deelnemer.

Ook kan er een kortere Workshop gegeven worden waarbij een toelichting met duidelijk materiaal wordt gegeven over de invloed van drank en drugs. Bij een Workshop wordt geen certificaat verstrekt. Welke onderwerpen worden behandeld tijdens en de duur van een Workshop worden samen met de opdrachtgever bepaald. Daardoor is de prijs van een Workshop altijd in overleg.

Naast het behandelen van de vaste onderwerpen is er ruim de gelegenheid tot het stellen van vragen.

Partners