Bent u eenmaal in het bezit van uw diploma dan moet u jaarlijks regelmatig herhalingslessen EHBO volgen. Dan wordt uw diploma elke twee jaar verlengend. Voor onze leden  worden in het voorjaar en in het najaar maandelijks op maandagavond of donderdagavond de herhalingslessen EHBO aangeboden. U kunt uit deze avonden kiezen. Daardoor moet het mogelijk zijn om regelmatig bij de lessen aanwezig te zijn.

De lessen zijn een combinatie van de theorie en de praktijk de u in de opleiding geleerd heeft.

Het diploma, dat u heeft behaalt is twee jaar geldig. Indien u  elk jaar regelmatig de avonden van de herhalingslessen EHBO hebt gevolgd, wordt het diploma steeds voor twee jaar verlengd. Zonder dat u opnieuw examen hoeft te doen. De kosten voor de herhalingslessen EHBO, inclusief lidmaatschap en verlenging van uw diploma bedragen € 40,00 per jaar.

Deze avonden staan onder leiding van gediplomeerde EHBO- instructeurs, die u bijscholen in de materie. Vaak wordt met behulp van lotusslachtoffers natuurgetrouwe ongevalssituaties na gespeeld. Op deze manier leert om beter en zelfbewuster te kunnen optreden tijdens een ongeval. Hierbij is de herhalingsles reanimatie en AED inbegrepen. De herhalingsles reanimatie kan ook door houders van alleen een reanimatie diploma gevolgd worden.

Jaarlijks wordt een nieuw lesschema gemaakt waarop aangegeven staat welke lesstof op welke avond wordt behandeld. Aan het eind van het seizoen worden de herhalingslessen EHBO afgesloten met een locatieoefening.

Belangrijk om te weten: diverse zorgverzekeraars vergoeden een herhalingslessen EHBO via de aanvullende verzekering. Check dit bij uw verzekering. Meestal vind u deze vergoeding onder het kopje ‘preventieve zorg’ of ‘preventieve cursus’.

Partners